Mi sem jelzi jobban a tavaszt, mint hogy elérkezett az
utolsó zöldbab konzerv felbontásának ideje.
A piacon kaptam
finom házi tejfölt, tehát semmi nem veti gátját, hogy egy finom leves kerüljön
az asztalra.
Hozzávalók 2 személyre:
egy kisebb üveg zöldbabkonzerv
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma
1 kisebb babérlevél
1/2 teáskanál pirospaprika
2-3 evőkanál házi tejföl
csipet só
2 evőkanál cukor vagy annak megfelelő édesítő
2 evőkanál ecet 10 %-os
A kanál zsírral és a liszttel világos rántást készítünk
és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne. Lehetőleg a babérlevelet
a hagymával együtt adjuk hozzá, kicsit meggyötörve, hogy az íz jobban kifőjön.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleborítjuk az üveg babot, levével együtt, és
felöntjük vízzel. kb. egy liternyi. Adunk hozzá egy csipet sót, és addig
főzzük, amíg a bab megpuhul, és a hagyma szinte eltűnik a levesben. Hozzáadjuk
a tejfölt, amivel felforraljuk, és elzárjuk a tüzet alatta. Ízesítjük cukorral
és ecettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése