Arra gondoltam, legyen diétás a napom. Sőt legyen diétás a holnapom. Persze csak az élvezhetőség határáig. Nem vagyok hajlandó magamat sanyargatni senki kedvéért. Csak módjával mindent.
Éppen erre a módszerességre találtam ki a következő finomságot.
Mindenek előtt fűszersót készítettem a már megszokott módon.
2 evőkanál adalékmentes só
1 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1 1/2 teáskanál szárított és porrá őrölt fokhagyma
1 teáskanál cayenne bors
A fűszereket összekeverem, és a szeletekre vágott csirkemellet alaposan bedörzsölöm vele.
Ez a fűszerkeverék szinte minden fehér húshoz alkalmas. A vörös húsok több íz után könyörögnek, de a csirkének, nyúlnak, halnak elegendő.
Kiolajozott tepsibe teszem, és alufóliával, vagy ha fedele van a tepsinek azzal befedem, és fél órára 200 fokos sütőbe teszem. Fél óra múlva leveszem a fóliát, és 10-10 perc alatt pirosra sütöm mind két oldalát.
Egy másik edénybe s következő darabokra vágott zöldséget teszem a már említett fűszersóval alaposan megszórva.
1 kis cukkíni
1 nagyobb sárgarépa
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1/2 csokor zöldpetrezselyem a megszóráshoz
A megpucolt zöldségeket kiolajozott edénybe tesszük, megszórjuk fűszerkeverékkel, és összekeverjük. Befedjük, és a 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Le vesszük a fóliát, és 10 perc alatt megpirítjuk. Amikor kivesszük a sütőből, megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
A húst ezzel a zöldséges kötettel tálaltam, és fügecsatnit, valamint házi savanyú uborkát adtam mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése