Nem igazán adja vissza a kép a valóságot. Talán a
fényeket nem jól állítottam be, vagy direkt meg akar viccelni a nyuszi, amiért
megesszük. A lényeg. Kaptunk egy vad nyulat, amit 4 napig pácoltam. A szokásos
módon, 1 vöröshagyma, 1 nagy répa, 1 nagy gyökér karikára vágva vizet rá, ebbe
borókabogyó, szemes bors, szegfűbors, babérlevél, és természetesen ecet. Amíg a
nyúl vetkőzött, addig elkészült a páclé. a felsoroltakat összefőztem, és ment
gyorsan a kamrába a kőre hűlni. Amikor kihűlt, a gondosan megtisztított nyulat
annyi páclével öntöttük fel, ami ellepte. 4 napon keresztül pácolódott,
természetesen közben átforgatva, ellenőrizve.
Ma reggel lemosás és szárítás után kapott a jól bevált
fűszersóból. Ez a következőkből áll. Só, fokhagyma, bors, kakukkfű, pirospaprika
20 perc sózás után némi zsír a tepsibe, és a nyuszit
belefektettem. 1/2 dl víz alá, alufólia fölé, és irány a 200 fokos sütő. Egy
óra fólia alatt, majd 30-30 perc fólia nélkül. Amikor elzártam a sütőt, hagytam
benne még 10 percig, a fóliát visszatakarva.
Kitűnő ízű, puha nyúlhús lett belőle.
Amíg a nyúl sült elkészítettem a hamis vadasomat.
Egy felkarikázott nagyobb répát, és egy nagyobb
petrezselyemgyökeret, valamint egy felkockázott vöröshagymát előkészítek,
közben egy kanál olajon 2 evőkanál barna cukrot karamelizálok. Amikor kezd
barnulni, akkor a zöldségeket rádobom, és együtt pirítom pár percig, majd
felöntöm vízzel. Puhára főzöm csipet sóval, egy babérlevéllel, egy darab
citromhéjjal. Zsíros tejfölt elkeverek pár kanál mustárral,és hozzáadom a főtt
és botmixerrel simára pürésített zöldségekhez, 1-2 evőkanál citromlével, vagy
ecettel savanyítom, összeforralom és főtt vagy sült hússal tálalom.
Míg a nyúl sült, a zöldségek főttek, 2 tojásból és 20 dkg
sima lisztből tésztát gyúrtam, 20 percet pihentettem, nyújtottam, és amikor
megszikkadt metéltre vágtam. Forró sós vízben kifőztem.
Együtt tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése