Fahéjas csiga rengeteg féle létezik. Most egy kísérletet tettem arra,
hogy apróra tekerve és vágva milyen tészta neki a legalkalmasabb. Apróra azért
akarom szelni, mert május 1-én lesz a városunkban az első magbörze, amin én is
részt veszek, tehát egy kevés sütit illik vinnem, hiszen sokan kíváncsiak nem
csak a magjaimra, hanem arra is, hogy milyen finomságok kerülnek ki a
konyhámból. Mi is lenne a legalkalmasabb, mint egy fahéjas, és egy sajtos
tekercs. Ez a tészta finom lett, de sajnos hamar kiszárad. Tehát ez inkább
vastagabb nagyobb csigának alkalmas.
A tészta a következő képpen készült.
1 csésze = 250 ml
1 csésze joghurt
3 evőkanál vaj
3 csésze liszt
½ csésze cukor
1 tojás
2,5 dkg élesztő
csipet só
A joghurtot meglangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és az élesztőt, amikor az élesztő felhabosodott, vagyis felfutott, beleütöttem a tojást, hozzáadtam az vajat, egy csipet sót, és a liszttel együtt addig dagasztottam, amíg a kezemről a tészta szépen levált. Ekkor a tálat megolajoztam, és hagytam duplájára kelni.
3 evőkanál vaj
3 csésze liszt
½ csésze cukor
1 tojás
2,5 dkg élesztő
csipet só
A joghurtot meglangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és az élesztőt, amikor az élesztő felhabosodott, vagyis felfutott, beleütöttem a tojást, hozzáadtam az vajat, egy csipet sót, és a liszttel együtt addig dagasztottam, amíg a kezemről a tészta szépen levált. Ekkor a tálat megolajoztam, és hagytam duplájára kelni.
Amikor a tésztám megkelt ½ cm vastagságúra kinyújtottam, megkentem olvasztott vaj, cukor és őrölt fahéj keverékével. Feltekerjük és 2 cm széles darabokra vágjuk, ráfektetjük "pofával" egy papírral bélelt tepsire, hagyjuk ismét megkelni, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva, vagy citrommázzal áthúzva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése