Zsemléket, kenyereket sütök szinte naponta. A szilvalekvárról, meg rendszeresen elfeledkezem, pedig annyira finom. Nincs benne egy csepp cukor sem, mégis édes mint a méz. Szeretjük is mind. Most éppen a kamrában néztem szép mi az ami van, mit is készíthetnék gyorsan. Egy fél üveg szilvalekvár szólt rám, hogy -helló engem meddig tartasz még az üveg fogságába? Éppen itt lenne az ideje felhasználni mert már teljesen kiszáradok, és akkor csak a nagy baltával tudsz a üvegből kiszedni. - Tehát ezt eldöntöttem.
Akkor megint az lesz a legjobb, ha lépésről lépésre leírom, én hogyan készítem a buktatortát, és akkor a lekvárom meg lesz elégedve sorsával, hiszen alaposan be lesz mutatva.
Hozzávalók :
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
2 evőkanál olvasztott vaj,
3 dl langyos tej
szilvalekvár
1 db tojássárgája
Mindenekelőtt kimérjük a lisztet,
átszitáljuk. hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot,
1 mokkás kanál sót és elkeverjük.
A tejet meglangyosítjuk, hozzá keverünk egy kanál porcukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a liszthez, majd teszünk bele 2 evőkanál olvasztott vajat.
Alaposan összedolgozzuk, majd simára dagasztjuk
Azután alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lefedve hagyjuk
duplájára kelni.
Ilyen amikor a duplájára kel a tészta
Amikor megkelt a tészta 16 egyenlő részre osztjuk
Minden darabot kilapogatunk, és egy kanál lekvárt kap a
közepébe.
Összefogjuk a végeit, és gombócot formálunk belőle.
Ilyen a másik oldala.
Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába rakjuk (26 cm-es)
Letakarva duplájára kelesztjük.
Megkenjük tojássárgájával.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Kivesszük a tortaformából és rácson hagyjuk kihűlni
Porcukorral meghintve tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése