Ez a hét a borsók és a babok jegyében fog eltelni.
A
tegnapi babgulyás után egy könnyű krémsajtos zöldborsós tésztaétel került
sorra.
hozzávalók:
1 db közepes csirkemell filé kb 35-40 dkg
1 fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só
bors
1 evőkanál házi vegeta vagy vegíamix
30-40 dkg zöldborsó
25 dkg krémsajt, vagy sűrű 20 %-os tejföl
1 evőkanál kukoricakeményítő
metélthez:
30 dkg sima liszt
3 egész tojás
1 mokkáskanál kakukkfű
Egy evőkanál olajon puhára párolok egy fél fej apró
kockára vágott vöröshagymát. A csirkemell filét vékony csíkokra vágom, és
megszórom durvára darált színes borssal, sóval, két gerezd zúzott fokhagymával.
Amikor a vöröshagyma puhára párolódott hozzáadom a csirkemell csíkokat, és
fehéredésig sütöm, majd a zöldborsót is beleteszem, megszórom egy evőkanál házi
vegetával, vagy vegamixel,, ha szükséges utána fűszerezem sóval, borssal.
Felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, és 15 perc alatt puhára főzöm. Ekkor
hozzáadok egy 25 dkg-os krémsajtot, összeforralom, és szükség esetén 1 evőkanál
kukorica keményítőt kicsi vízben feloldva hozzá keverek, hogy a szaftja eléggé
súrú legyen.
A kakukkfüves metélttel összeforralom, és forrón tálalom
Kakukkfüves metélt készítése roppant egyszerű.
Házi gyúrt
tésztát készítek, és amikor a lisztet a tálba teszem, egy mokkás kanál
kakukkfüvet is hozzá
keverek. 3 egész tojással meggyúrom, vékonyra nyújtom, cakkos szélű tésztavágóval kb 15 20 cm-es tésztacsíkokat készítek. Forró sós vízben kifőzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése