2013. december 9., hétfő

Zöldborsós csirkemell kakukkfüves cakkos metélttel





Ez a hét a borsók és a babok jegyében fog eltelni. 
A tegnapi babgulyás után egy könnyű krémsajtos zöldborsós tésztaétel került sorra.

hozzávalók:

1 db közepes csirkemell filé kb 35-40 dkg
1 fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
bors
1 evőkanál házi vegeta vagy vegíamix
30-40 dkg zöldborsó
25 dkg krémsajt, vagy sűrű 20 %-os tejföl
1 evőkanál kukoricakeményítő





metélthez:

30 dkg sima liszt
3 egész tojás
1 mokkáskanál kakukkfű







Egy evőkanál olajon puhára párolok egy fél fej apró kockára vágott vöröshagymát. A csirkemell filét vékony csíkokra vágom, és megszórom durvára darált színes borssal, sóval, két gerezd zúzott fokhagymával. Amikor a vöröshagyma puhára párolódott hozzáadom a csirkemell csíkokat, és fehéredésig sütöm, majd a zöldborsót is beleteszem, megszórom egy evőkanál házi vegetával, vagy vegamixel,, ha szükséges utána fűszerezem sóval, borssal. Felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, és 15 perc alatt puhára főzöm. Ekkor hozzáadok egy 25 dkg-os krémsajtot, összeforralom, és szükség esetén 1 evőkanál kukorica keményítőt kicsi vízben feloldva hozzá keverek, hogy a szaftja eléggé súrú legyen.

A kakukkfüves metélttel összeforralom, és forrón tálalom






Kakukkfüves metélt készítése roppant egyszerű. 
Házi gyúrt tésztát készítek, és amikor a lisztet a tálba teszem, egy mokkás kanál kakukkfüvet is hozzá




keverek. 3 egész tojással meggyúrom, vékonyra nyújtom, cakkos szélű tésztavágóval kb 15 20 cm-es tésztacsíkokat készítek. Forró sós vízben kifőzöm.







Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...