A
kókuszos csokoládék a kedvencek közé szoktak tartozni. Én is nagyon szeretem,
és bevallom, képes vagyok megenni akár két bounty-t is egy ültő helyemben.
Készítettem már többféle képpen, de talán eddig ez a legjobb. Annyira hasonlít
az eredetihez, hogy csukott szemmel semmi különbséget nem találtam. Talán még
annyit, hogy a következő adag valószínűleg kókuszvajjal fog készülni,
legalábbis fele mennyiségben, hiszen egészségesebb, legalább is ezt állítják
róla.
Hozzávalók:
1dl
tejszín
25
dkg vaj
30
dkg cukrot
250 g kókusz reszelék
Csokoládé
bevonat
15
dkg tejcsokoládé vagy étcsokoládé
8
dkg vaj
Elkészítés:
Alacsony
hőfokon olvasszuk össze a tejszínt a cukorral és a vajjal. A kókuszreszeléket
késes robotgéppel kicsit aprítsuk kisebbre, hogy jobban tapadjanak egymáshoz,
ne legyen morzsolódó a desszertünk.
Tegyük
bele a kókuszreszeléket az összeolvasztott tejszín keverékbe, és főzzük kb 5
percig, majd tegyük egy zsírpapírral kibélelt tálcára, simítsuk el, és hűtsük
alaposan ki. kb 2 óra a hűtőben. Ezután vágjuk négyzet, vagy téglalap alakúra,
és öntsük le csokoládémázzal, amit úgy készítünk, hogy vízgőz fölött
felolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük a vajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése