vágyat érzek arra, hogy a világ legjobb pogácsáját
készítsem
el. Be kell látnom ez egyenlőre vágy marad, nem mintha
nem lenne finom amit készítettem, inkább úgy fogalmaznám
lesz még jobb is.
Viszont a kefir tökéletes választás volt
hozzá, olyan igazi rugalmas, réteges tésztát sikerült vele
készíteni.
80 dkg liszt fele sima liszt másik teljes kiőrlésű liszt
30 dkg darált tepertő
1 teáskanál só
1 mokkás kanál őrölt bors
4 dkg élesztő
4 dl kefír
1 tojás sárgája
szükség szerint + kefir vagy tejföl
A lisztből a sóval, borssal, langyos kefirben felfuttatott
élesztővel, valamint a tojássárgájával kemény tésztát
Elnyújtjuk, és a darált tepertővel megkenjük.
Összehajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezután még
kétszer elnyújtjuk és közben hagyjuk szintén fél órát
pihenni.
bevagdossuk és pogácsákat szaggatunk belőle
Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése