Gyorsan kell vacsorát készíteni mindig, ha elcsavargom a
napot
Ma a Mikulás csomagot vittem el a szomszéd városba, az unokámnak. Persze
jól elbeszélgettük az időt, tehát javában délután volt mire haza értem. Tésztát
régen főztem, éppen ideje volt, hogy az asztalra kerüljön. Mivel a kéksajt mártást
szeretjük, így arra gondoltam egy kis sonkás tésztával nagyszerű lenne.
Megérzésemben nem csalódtam. 15 perc alatt tálalhattam is. Kell ennél gyorsabb
vacsora?
Hozzávalók:
30 dkg orsó, vagy más tészta
1 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál vaj
15 dkg füstölt sonka
2 gerezd fokhagyma
bors, petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 dl tejszín
15 dkg kéksajt
szükség esetén só
A tészta főzéséhez tegyünk forrni egy lábasba vizet, amit
megsózunk. Amikor a víz forr tegyük bele a tésztát, és főzzük roppanósra.
Szűrjük, és öblítjük.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a
vajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott sonkát. Adjuk hozzá a fokhagymát,
és amikor az illatát megérezzük, tegyük bele a tejfölt és a tejszínt. Amint
felforrt, keverjük hozzá a kockára vágott sajtot, és hagyjuk elolvadni benne,
természetesen kevergessük közben, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg apróra
vágott petrezselyemzölddel. A kifőzött tésztával összemelegítjük, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése