Ha szeretjük a csípős mexikói ételeket, ahhoz
mindenképpen tortillát kellene fogyasztani. Nem mondom nagyon finom a friss
puha kenyér is, de ha egyszer egy igazi házi tortillát eszel, nem is tudod
mással elképzelni. Persze a tortilla nagyszerű kiegészítője lehet egyéb
ételeknek is, így mindenképpen érdemes otthon készíteni, hiszen ki győzné a
bolti termékekkel. Ráadásul még a bolti íze közel sem jár a valódihoz.
Készíthetjük kukoricalisztből, a legjobbak a ropogós
chips készítéséhez, de frissen is kitűnő az édeskés íze miatt.
Készülhet csak búzalisztből, nos ez már inkább a
kenyér ízével vetekszik, azért is szoktam kicsit vastagabbra nyújtani, és úgy
sütni.
És akkor készülhet sima liszt, és teljes kiőrlésű
búzaliszt keverékével is, ami az és kedvencem, hiszen az íze páratlan.
Fogyaszthatjuk frissen, melegen, de kihűtve, zacskóba téve akár 4 napig is
friss marad, elég fogyasztás előtt kicsit melegíteni, és kész.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
1/3 csésze növényi olaj
1 csésze forró víz
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a sót és a
sütőport. Adjuk hozzá az olajat, és addig keverjük, amíg morzsaszerű nem lesz.
Öntsük hozzá a forró vizet és formáljunk cipót belőle. Fedjük le a tálat, és
pihentessük fél órát. Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre, készítsünk belőle
gombócokat, és enyhén lisztezett felületen sodrófával készítsünk mindből lapos
kör alakot.
Egy nagy palacsintasütőt forrósítsunk fel, és közepes hőmérsékleten süssük meg benne a tésztákat addig, amíg barna hólyagok nem alakulnak ki rajtuk. Ez oldalanként 2 perc. Konyharuhával letakarva melegen tarthatjuk, vagy kihűtve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése