2013. december 17., kedd

Nutella trüffel








A nutella az egyik kedvenc, szívesen készítem, hiszen a gyerekek kedvence, és ebben nincs semmi oda nem való dolog. Csak mogyoró, és csoki. 

A házi nutella receptje itt található. És mivel általában tejpor is van itthon, házi sűrített tejet is tudok készíteni, hiszen alig kell hozzá valami, máris egy csomó áll a rendelkezésemre. Annak a receptjét pedig itt találod. 

Egy fél óra alatt elkészítettem a nutellát, és más dolgom nincs is, mint a recept leírását követni. 

Ezek a házi bon-bonok tökéletes díszei egy ünnepnek. Készítsük bátran. Nem gond ha nem egyformák, ha kicsit csárlék. Finomak, és ez számít.


HOZZÁVALÓK:

10 dkg keserű csokoládé apróra vágva
2 evőkanál vaj
125 ml tejszín
125 ml nutella
1 teáskanál vanília kivonat
3 evőkanál rum
125 ml pirított mogyoró apróra vágva






Gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét, a tejszínt, a vajat és a nutellát.
Addig keverjük, amíg teljesen sima lesz. 





Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni. Ez kb 10 perc
Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a rumot, esetleg valamilyen finom likőrt. 





Öntsük egy lapos edénybe, fedjük be folpack-al, és tegyük a hűtőbe. Lehetőleg 1 ½ -2 óra hűtés után vegyük ki, és formáljunk 2 kiskanál segítségével kis gombócokat, forgassuk meg durvára vágott mogyoróban, és tegyük zsírpapírra, hagyjuk megszikkadni. 







Hűtőben tárolható néhány napig, maximum egy hétig. 




Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...