Megint tészta







Persze, hogy megint tészta. 

Bele vagyok szerelmesedve a tésztagyártásba. Kísérletezek, akarom tudni melyik a legjobb összetételű keverékem a gyártáshoz. Igen a gyártáshoz, mert szeretnék másnak is ebből a finomságból készíteni. persze meglátom lesz-e igény rá. 


Garantáltan friss tojással készül




A kis robotgépem most is nagy szolgálatot tett. Pillanatok alatt gyúrta össze a tésztát



30 perc pihi


A gép nem csak nyújtásra, hanem gyúrásra is kiváló



Előre felvágom a tésztát



A gyártás folyamata, az összetétel, és a kalkuláció időszakában vagyok. Az eredményt szeretném csak megmutatni. 

Remélem másnak is tetszik, amit lát. 

Esetleg lehet érdeklődni, lehet kóstolót kérni.









Megjegyzések

Böbe üzenete…
Nagyon szép, no és tuti finom is!
Zsóka üzenete…
A minőség ellenőrök, vagyis a gyerekek a jövőhéten fogják megmondani érdemes volt-e megcsinálni
Örülök, hogy tetszik neked is.
Névtelen üzenete…
Elkészítettem a tapadásmentes tészta recepted szerint a tésztát, de nagyon törékeny lett.Valóban finom,de nagyon könnyen pattan szét szárazon. Ez normális?
Zsóka üzenete…
A tésztát esetleg ne nyújtsd annyira vékonyra. Akkor nem lesz olyan törékeny. Egyébként mivel házitészta, lényegesen érzékenyebb mint a bolti, hiszen azok adalékanyagokat tartalmaznak, hogy a rugalmasságukat megőrizzék, legtöbb esetben guargumit, amit már eleve adagolnak a tészta alapba.
Jucus üzenete…
Kedves Zsóka! Én most vettem ilyen elektromos tésztagépet, mint, amilyen neked van, ezért nagyon megörültem a kísérleteidnek. Az utolsó lett a legjobb, vagy van esetleg még jobb?
Zsóka üzenete…
Kedves Jucus!
Köszönöm az érdeklődést. Folyamatosan tanulok, de az egyik legjobb amikor vegyes lisztből készítem a tésztát. Fele rétesliszt, másik fele sima liszt. Kilónként 8 normál méretű tojás, 1/2 dl olaj. Itt megjegyezném, nekem az olíva vált be, sűrűbb mint a napraforgó olaj, és egy bizonyos fokig segít, hogy a tészta ne ázzon szét.
Jucus üzenete…
Nagyon köszönöm válaszodat. Még annyit, hogy mielőtt kinyomatod a géppel a tésztát, kell pihentetni?
Zsóka üzenete…
Igen feltétlenül érdemes, hogy a liszt szemcsék kellőképpen megduzzadhassanak, és nyújthatóbb, formálhatóbb tészta legyen. Fél óra után darabokra vágom, majd a gép 1-es fokozatán kétszer, háromszor átengedem, közben persze minden esetben félbehajtom, ezzel is átdolgozom a tésztát, és így igazán selymes tapintásúvá válik. Azután nyújtom, és vágom
Jucus üzenete…
Kérdésem az elektromos gépre vonatkozott, de köszi, szerintem pihentetni fogom kicsit.
Zsóka üzenete…
Elnézést, a félreértésért. Az Unoldnál is szoktam pihentetni, és nem azzal gyúrom, hanem robotgépben, mert szerintem felmelegszik, és nem tesz jót a gyúrt tésztának a meleg.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Madre kovász készítés

Füge befőtt

Tepertős pogácsa élesztő nélkül