2013. június 22., szombat

Gyors pácolt sós uborka





Biztos vagyok benne, hogy sokan már tudják, ezt a módszert, és gyakran használja a nyári szezonban, amikor másnap már sós uborkát szeretne enni, de vannak olyanok, akik nem is hallottak róla. Ez a recept, nagyon jó, ropogós sós uborkát garantál rövid időn belül.




hozzávalók

 1kg uborka
kapor, ribizli, cseresznye, meggy levelek, torma
2-3 gerezd fokhagyma
marék só

Az uborkákat jó alaposan megmossuk, és a két végét levágjuk, én bevagdosom, mint a kovászos uborkát szokás, de elegendő megszurkálni az apró uborkákat. A kaprot és a gyümölcsfa leveleket megmosom, a tormát megtisztítom, és apróra vágom, majd hozzá adom még a fokhagyma gerezdeket is szintén vékonyra vágva.



A fűszereket, és az uborkát bele tesszük egy nylon zacskóba, rászórunk egy marék sót, bekötjük a zacskó száját, vagy eleve cipzáras zacskót használunk, és alaposan összerázzuk, hogy a só és a fűszer mindenhova kerüljön, majd a hűtőbe rakjuk 12 órára. Apró uborkákat használjunk. Ha nagy uborkánk van csak, akkor sem kell lemondani a pácolt sós uborkáról, csak akkor meghámozzuk az ubikat, és felkarikázzuk vastagabb szeletekre. Ha még a magja is nagy az uborkának az sem akadály, akkor az uborkát hosszában félbevágjuk hámozás után, a magokat kikaparjuk, majd felkockázzuk, és azután adjuk a fűszerekhez.

Én így készítem a pácolt sós uborkát, gyors felhasználásra.



3 megjegyzés:

Unknown írta...

Szeretném kérdezni, h mennyi tormát tegyek bele és lehet esetleg tormakrém is.

Zsóka írta...


Tormakrémet ne tegyél bele. Az itt felsoroltak, csak alternatívák, választhatsz, hogy milyen pluszt adsz az íze kedvéért. Ez lehet fokhagyma, de akár zöld ribizli, vagy egy szál tisztított tormagyökér is, amit vastagságától függően 4-6 részre vágsz, mint ahogy a sárgarépát is szoktuk a levesbe. -remélem segítségedre voltam. : Gyors pácolt sós uborka

Unknown írta...

Köszönöm a válaszodat

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...