Biztos vagyok benne, hogy sokan már tudják, ezt a
módszert, és gyakran használja a nyári szezonban, amikor másnap már sós uborkát
szeretne enni, de vannak olyanok, akik nem is hallottak róla. Ez a recept,
nagyon jó, ropogós sós uborkát garantál rövid időn belül.
hozzávalók
1kg uborka
kapor, ribizli, cseresznye, meggy levelek, torma
2-3 gerezd fokhagyma
marék só
Az uborkákat jó alaposan megmossuk, és a két végét
levágjuk, én bevagdosom, mint a kovászos uborkát szokás, de elegendő
megszurkálni az apró uborkákat. A kaprot és a gyümölcsfa leveleket megmosom, a
tormát megtisztítom, és apróra vágom, majd hozzá adom még a fokhagyma
gerezdeket is szintén vékonyra vágva.
A fűszereket, és az uborkát bele tesszük egy nylon
zacskóba, rászórunk egy marék sót, bekötjük a zacskó száját, vagy eleve
cipzáras zacskót használunk, és alaposan összerázzuk, hogy a só és a fűszer
mindenhova kerüljön, majd a hűtőbe rakjuk 12 órára. Apró uborkákat használjunk.
Ha nagy uborkánk van csak, akkor sem kell lemondani a pácolt sós uborkáról,
csak akkor meghámozzuk az ubikat, és felkarikázzuk vastagabb szeletekre. Ha még
a magja is nagy az uborkának az sem akadály, akkor az uborkát hosszában félbevágjuk
hámozás után, a magokat kikaparjuk, majd felkockázzuk, és azután adjuk a fűszerekhez.
Én így készítem a pácolt sós uborkát, gyors
felhasználásra.
3 megjegyzés:
Szeretném kérdezni, h mennyi tormát tegyek bele és lehet esetleg tormakrém is.
Tormakrémet ne tegyél bele. Az itt felsoroltak, csak alternatívák, választhatsz, hogy milyen pluszt adsz az íze kedvéért. Ez lehet fokhagyma, de akár zöld ribizli, vagy egy szál tisztított tormagyökér is, amit vastagságától függően 4-6 részre vágsz, mint ahogy a sárgarépát is szoktuk a levesbe. -remélem segítségedre voltam. : Gyors pácolt sós uborka
Köszönöm a válaszodat
Megjegyzés küldése