Az idei esős idő nem igazán kedves a kertben a
karalábénak. Könnyen felreped a sok víztől. Tehát többet kell fogyasztani
belőle, ne menjen kárba. Bár végső soron a nyulak megeszik, és az is egy
újrahasznosítás.
Egy finom karalábé levesnek viszont ki tud ellenállni,
főleg ha nem is akar.
Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kisebb fej karalábé
1 sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
1 kis paradicsom
1 fél TV paprika
2 zöldségleves kocka
só, bors
Galuskához:
1 tojás
10 dkg liszt
2 dkg vaj
Tálaláshoz:
tejföl
petrezselyem zöld
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon
megpároljuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát. A karalábét
megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, vagy, hogy
egyformák legyenek a zöldségek azt is csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a párolt
hagymához, felöntjük 1 ½ liter vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, óvatosan
sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. 1 tojásból, a 10 dkg
liszttel és a vajjal galuskát kavarunk, amit a levesbe szaggatunk, és
megfőzünk.
Tálaljuk tejfölre, szórjuk meg a tetejét
petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése