Megkezdődött az uborkaszezon. Szerencsére. Tegnap kaptam
egy kosárral, amit ma el is raktam. Persze, csak félig. A végleges helyére, az
üvegekbe, majd a kamra polcra csak pár nap múlva fognak kerülni, addig a
hűtőben pihennek, és közben a pác levét jól magukba szívják. Ha kedves kapsz
hozzá, bátran készítsd el. Az ötletet tavaly a pinterest oldaláról merítettem,
nem teljesen ugyan az, csak hasonló, most készül másodszor, a korábbi mind
elfogyott.
1,5 kg uborka kis-és
közepes méretű
1-2 hagyma
1-2 paprika
1 evőkanál só
2 csésze cukor
1 + 1/2 csésze ecet (bor- vagy alma a legjobb)
1 + 1/2 csésze víz
fél csokor kapor
Elkészítés
Vágjuk az uborkát és a hagymát vékony szeletekre. A
paprikát vágjuk finom kockákra.
Keverjük össze a zöldségeket, és a sót egy nagy tálban és
fedjük le fóliával. Hagyjuk egy órán keresztül szobahőmérsékleten állni.
Melegítsük fel a vizet egy lábasban a cukorral, amíg
feloldódik, és öntsük azonnal az uborkára.
Tegyük hozzá a kaprot, majd amikor szobahőmérsékletűre
hűl, fedjük le fóliával, és tegyük 2 napra a hűtőbe.
Ezután fogyasztható. Tegyük üvegekbe, vagy hagyjuk a
hűtőben, mivel ott is eláll pár hétig.
Ha üvegekbe tesszük, forrástól számított 10 percig
dunsztoljuk.
Amennyiben kedvet érzünk hozzá, tovább ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése