2012. szeptember 15., szombat

Sós keksz




A sós kekszeknek senki nem tud ellenállni, persze nem is muszáj. Egy-két darabtól nem fogunk elhízni. De azért érdemes mértéket tartani, mert ez annyira eteti magát.

Hozzávalók

300 g liszt
100 g reszelt sajt
1 tk só
150 g hideg vaj
4 evőkanál jeges víz
1-2 teáskanál őrölt fekete bors 

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, a sajttal, sóval és borssal.
Adjuk hozzá a vajat és ujjbeggyel dolgozzuk össze
Adjuk hozzá a hideg vizet és a gyorsan gyúrjunk belőle egy cipót
Tekerjük műanyag fóliába és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentessük.
Nyújtsuk ki a tésztát kb 3 mm vastagra és 2 cm-es átmérőjű korongokat vágjunk belőle, Természetesen derelyevágóval, esetleg késsel is vághatjuk háromszög, vagy négyszög alakúra.
Süssük 180 fokon 10 percig, vagy amíg aranysárga lesz.
Hagyjuk kihűlni egy rácson.








Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...