Sós keksz




A sós kekszeknek senki nem tud ellenállni, persze nem is muszáj. Egy-két darabtól nem fogunk elhízni. De azért érdemes mértéket tartani, mert ez annyira eteti magát.

Hozzávalók

300 g liszt
100 g reszelt sajt
1 tk só
150 g hideg vaj
4 evőkanál jeges víz
1-2 teáskanál őrölt fekete bors 

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, a sajttal, sóval és borssal.
Adjuk hozzá a vajat és ujjbeggyel dolgozzuk össze
Adjuk hozzá a hideg vizet és a gyorsan gyúrjunk belőle egy cipót
Tekerjük műanyag fóliába és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentessük.
Nyújtsuk ki a tésztát kb 3 mm vastagra és 2 cm-es átmérőjű korongokat vágjunk belőle, Természetesen derelyevágóval, esetleg késsel is vághatjuk háromszög, vagy négyszög alakúra.
Süssük 180 fokon 10 percig, vagy amíg aranysárga lesz.
Hagyjuk kihűlni egy rácson.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Madre kovász készítés

Füge befőtt

Tepertős pogácsa élesztő nélkül