2012. szeptember 10., hétfő

Barbecui csirke rotyogtatóban

A gyorsan elkészíthető csirkemell helyett néha ki kell próbálni mást is. Például a rotyogtatóban készült barbecui csirkemellet.
A festés miatt nincs időm ma ebédet készíteni. Viszont nagyon jó vacsora lesz a kis csirkemellekből, Szóval van még tartása a húsnak, mert kicsit későn vettem ki a fagyasztóból. Sebaj. mire kiolvad, éppen átjárja a szósz. Estig pedig rengeteg idő van.  A legjobb esetben is 4 óra szükséges hozzá. Ez idő alatt a szósz éppen a megfelelő ragacsosságot éri el. Ehhez egy kis saláta, vagy bármi más köret, és kész a vacsora. A mennyiség pedig annyi, hogy holnap szendvicsbe éppen jó lesz.

Hozzávalók

4-6 db kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
1 üveg BBQ szósz  (Nálam ez egy üveg pizza szósz, amit télire készítettem, most viszont egy kis fűszerrel felturbózom. Egy kis szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió, babérlevél, fahéj és némi citromlé)
1/4 c ecet 
1 tk. pirospaprika 
1/4 c barna cukor 
1/2 - 1 tk. fokhagyma por
 Keverjük össze a  BBQ szószt valamennyi felsorolt ​​összetevővel. A csirkemelleket alaposan dörzsöljük be a keverékkel, és tegyük a rotyogtatóba. Kapcsoljuk be az edényt alacsony hőfokra, és főzzük 4-6 órán keresztül. Ennyire egyszerű, és nagyon finom. Ehhez már csak egy kis saláta köretnek, és tökéletes ebéd vagy vacsora. 

Nincsenek megjegyzések:

Francia hagymás csirke

Emlékszem vasárnaponként nagyanyám csirke pörköltöt készített a húsleves után. Szép vékony de hosszú galuskákat szaggatott mellé. A t...