A kora tavaszi hidegek miatt kicsit későn sikerült elvetni a spenótot, minek köszönhetően nagyon hiányosan kelt, és kicsit visszamaradottan termett.
Azért legalább egy finom főzeléket csak kellene csinálni, gondoltam ma reggel, és mivel kevésnek találtam a mennyiséget, szedtem hozzá friss roppanós levelű mángoldot, és laboda levelet.
Hozzávalók:
50 dkg vegyes levél (spenót, mángold, laboda, sőt akár csalán levél is)
3 gerezd fokhagyma
só
5-6 dl tej
2 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
tálaláshoz
15 dkg reszelt trappista sajt
tükörtojás
A leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és a vastag szárakat eltávolítjuk, felvágjuk, és annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főni. Sózzuk, és a felszeletelt fokhagymát is hozzáadjuk.
Amikor a levelek puhára főttek, botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük tejjel.
A zsírból, és a lisztből világos rántást készítünk, és a tejes püréhez öntjük. Forrástól számítva legalább 5 percig főzzük, hogy a liszt nyers íze eltűnjön, és besűrűsödjön.
Tálalhatjuk reszelt sajttal, tükörtojással, sült hússal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése