Érik az eper, és ez az egyik legfinomabb gyümölcs talán amit eddigi életem során ettem. Nem véletlenül jár az agyam az eper ültetvény gondolatán.
Ma egy zselét készítettem belőle.
Hozzávalók
1 csésze = 2,5 dl
Epres réteg:
2 evőkanál zselatin (por)
1/2 csésze hideg víz
1 csésze forró víz
1 csésze cukor
1 1/2 csésze apróra vágott eper
Krémes réteg
2 evőkanál zselatin (por)
1/2 csésze hideg víz
1 csésze forró víz
1 1/2 csésze cukrozott sűrített tej
1/2 teáskanál apróra vágott menta
Egy tálba szórjuk a zselatint, és ráöntünk 1/2 csésze hideg vizet, hagyjuk 2 percig, majd habverő segítségével belekeverjük a forró vizet. tovább keverjük, és hozzáadjuk a cukrot. Az epret egy késes aprítóba tesszük, és összemixeljük, hozzáadjuk a zselatinos cukrot, és félre tesszük.
Amikor kész, betesszük a hűtőbe, és teljesen áthűtjük.
Azután meleg vízbe mártjuk a tálat, és egy tányérra kiborítjuk. Szeleteljük, és tejszínhabbal, vagy friss eperszeletekkel tálaljuk.
Sok sikert az elkészítéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése