Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2015. május 19., kedd

Epervelő joghurthabbal





Az eper szezon az egyik legjobb dolog a világon.
Akár naponta új és újabb finomság készülhet a konyhában.
Ma egy epervelős joghurt habot készítettem, amiben a joghurtot tejszínnel dúsítottam, majd zselatint adtam hozzá, és az összeturmixolt eperrel együtt tettem kehelybe.

Hozzávalók:

6 dl joghurt
3 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor

A joghurtban elkeverjük a cukrot, a tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük. 

Eper velő

40 dkg eper
10 dkg cukor

Az epret összeturmixoljuk és a cukor olvadásáig összemelegítjük. Poharakba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek a joghurt habot a tetejére tesszük, és a hűtőbe hagyjuk kihűlni.
Eperszeletekkel díszítjük.








Nincsenek megjegyzések: