2015. május 11., hétfő
Akácvirág szörp
Ugyanúgy készül, mint a bodzaszörp, csak akác virággal.
A vizet a cukorral felforralom. Én 1:1 arányban készítem.
Amikor kihűl, hozzáadom a citromsavat, literenként 2 dkg-
ot,
és citromkarikát, szintén literenként 1 db-ot. Amikor ez
megvan, beleteszek egy csomó kocsányáról leszedett
akácvirágot. Kb literenként 20-25 dkg-ot. 2-3 napig érlelem
hűvös helyen. Azután üvegekbe töltöm, és forrástól
számítva 30 percig dunsztolom.
A mostanihoz 5 kardamomot alaposan összetörtem egy
mozsárban, és hozzáadtam a szörphöz. Még illatosabb,
ízesebb lett.
Ha nem dunsztolod, akkor tegyél bele
tartósítót, hogy ne forrjon fel. Ha mégis felforr, nem gond,
kiváló csemegebor lesz belőle. Csupán a savfokot kell
beállítani, és természetesen a megfelelően hígítani.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése