2015. március 9., hétfő
Rakott zöldbab
Nagyon kell figyelni a helyes táplálkozásra. Ezt juttatja eszembe minden vérvizsgálat. A vércukorszínt megemelkedése mutatja, hogy vissza kell fogni a finomliszt, és a fehér cukor fogyasztást.
Egy kis diéta, és remélhetőleg visszatér a megfelelő szintre, azután pedig a mérték betartása fontos lesz.
Meg kell tanulni nemet mondani, ami sajnos nehezebb mint gondoltam.
A diéta elkezdése nem nehéz, csak a folyamatos betartása okoz gondot. Elcsábulok, mert szeretek főzni, és szeretek enni.
Éppen azért gondoltam, hogy éppen ideje elkezdeni diétásan sütni és főzni. A reggeli keksz már egy picike lépés az egészségesebb élet felé.
Ez a rakott zöldbab, szintén jól illeszkedik a diétába, hiszen tudjuk jól, hogy a negatív kalóriás ételek kiválóak, hiszen az emésztésük több kalóriát éget, mint amennyit tartalmaz. Persze a hozzávalók is úgy vannak összeállítva, hogy a megfelelő arányokat kövesse, így egy egészséges. mégis ízletes étel kerekedik belőle.
Hozzávalók: 2 személyre
50 dkg zöldbab (2 babérlevéllel, 2 gerezd fokhagymával, mokkás kanál sóval ízesített vízben főzve, vagy párolva
3 kemény tojás
1 nyers tojás
4 dl zsírszegény tejföl
1 ek kukoricakeményítő, vagy liszt
5 dkg reszelt füstölt sajt
15-20 dkg baromfivirsli
só
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál fűszeres zsemlemorzsa
1-2 dkg vaj
A zöldbabot félkeményre főzzük babérlevéllel, fokhagymával, és sóval ízesített vízben. Természetesen, ha van pároló edényünk, abban is elkészíthetjük.
Egy tűzálló edény aljára tesszük a bab felét, arra rászórjuk a kockára vágott keményre főtt tojásokat, rákarikázzuk a virslit. Természetesen a virsli el is maradhat.
A tejfölben elkeverjük az egész tojást, sózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a füstölt reszelt sajtot is belekeverjük. A keményítőt kicsi vízzel feloldjuk, és azt is a tejfölhöz keverjük. Az ízesített tejfölt ráöntjük a rakott zöldbabra, tetejét megszórhatjuk fűszeres zsemlemorzsával. Én kevés sót, olajat, borsot, és petrezselyemzöldet tettem a morzsába. A tetejére 1-2 kocka vajat teszünk, és 180 fokosra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
2 megjegyzés:
Ezt a variációt nem ismertem, de finom lehet.
Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni
Megjegyzés küldése