2015. március 22., vasárnap
Citromos túrótorta
Az egyik legkönnyebben elkészíthető torták egyike.
A piskótát a már annyiszor elkészített, és mindig tökéletesre sült recept szerint készítettem, de mivel nagy kerek tortaformához mértem, így kétszeres mennyiséget tettem mindenből. Az eredmény így is tökéletes lett.
A piskóta receptjét megtaláljátok a blogon ITT!
A krémhez a következő hozzávalók kellettek:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
1 vaníliarúd kikapart magja
15-20 dkg porcukor (attól függ, mennyire édesen akarjuk készíteni. De édesítővel is tökéletes)
1 citrom reszelt héja és leve
1 evőkanál zselatin + kevés víz a feloldásához
2 dl habtejszín
Legelőször a pudingot készítem el, a zacskón szereplő leírás szerint, de cukor nélkül. Folpack-kal lefedem, és a hideg kőre teszem a spájzban.
Amíg hűl a krém, addig a túrót szitán áttöröm, hozzáadom a porcukrot, a vanília kikapart magjait, a citrom héját és levét, majd alaposan összekeverem. Jó habosra kavarom, és kanalanként beledolgozom a kihűlt pudingot.
Egy evőkanál zselatinra öntök 1 dl hideg vizet, és csomómentesre keverem, közben felmelegítem. Langyosan öntöm a túrós krémhez, amivel alaposan összekeverem.
A félbevágott piskóta lapot a tortaformába visszateszem, és ráhalmozom a krém felét, ügyelve, hogy a széleihez is be tudjon folyni, majd a másik tortalappal beborítom, és azt is bevonom a krém másik felével.
Hűtőben alaposan kihűtöm. Legalább 2 órát, de legjobb, ha egész éjjel a hűtőben hagyom.
Másnap vékony pengéjű késsel körbevágom, és leveszem a tortakarikát, majd egy nagy tányérra csúsztatom a tortaforma aljáról. Eligazítom a szélén a krémet, és a 2 dl hideg tejszínből vert habbal díszítem.
Ha időnk és kedvünk engedi, a tetejére citromzselét is készíthetünk, akkor még mutatósabb és ízletesebb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése