Szerencsére már lehet kapni szabadföldi, vagy inkább fél-szabadföldi fejes salátát. Őstermelő ismerősöm hideg-fóliában termeszti a hónapos retek, és a zöldhagyma mellett. Tökéletes növénytársítás, és ez meg is látszik rajta, hiszen már a kinézete is csupa gyönyörűség.
Ma a pirított májhoz készült egy finom saláta.
Hozzávalók 2 személyre
1 nagy fej saláta
1 retek
3 zöldhagymaszár
4-5 szál petrezselyemzöld
60 ml majonéz
2 dl joghurt
só
fehér bors
A majonézt elkeverem a joghurttal, sózom, borsozom.
A salátát megmosom, és falatnyi darabokra tépkedem, a petrezselyemzöldet apróra vágom, a hagymaszárat srégan felvágom. Összekeverem őket, és a joghurtos öntetet ráöntöm. Vékonyra reszelt hónapos retekkel megszórom, és tálalom.
Egy pirítóssal, és kemény tojással elfogyasztva önálló étel lehet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése