2015. március 30., hétfő

Zöldfűszeres fejes saláta joghurtos öntettel






Szerencsére már lehet kapni szabadföldi, vagy inkább fél-szabadföldi fejes salátát. Őstermelő ismerősöm hideg-fóliában termeszti a hónapos retek, és a zöldhagyma mellett. Tökéletes növénytársítás, és ez meg is látszik rajta, hiszen már a kinézete is csupa gyönyörűség.







Ma a pirított májhoz készült egy finom saláta.

Hozzávalók 2 személyre

1 nagy fej saláta
1 retek
3 zöldhagymaszár
4-5 szál petrezselyemzöld
60 ml majonéz
2 dl  joghurt

fehér bors

A majonézt elkeverem a joghurttal, sózom, borsozom.
A salátát megmosom, és falatnyi darabokra tépkedem, a petrezselyemzöldet apróra vágom, a hagymaszárat srégan felvágom. Összekeverem őket, és a joghurtos öntetet ráöntöm. Vékonyra reszelt hónapos retekkel megszórom, és tálalom. 



Egy pirítóssal, és kemény tojással elfogyasztva önálló étel lehet





Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...