Már amikor a TV-ben láttam tudtam, ez csak finom lehet, és nem csalódtam.
Omlós hús, ízletes mártás, tökéletes összhang. Már tudom miért rajonganak érte annyian.
A főzésidőt leszámítva nem sok előkészületet igényel, érdemes elkészíteni.
Hozzávalók
3 evőkanál. növényi olaj
3 nagy csirkemell, bőrrel és csonttal, de lehet a nélkül
is
só és frissen
őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 evőkanál. finomra reszelt gyömbér
2 evőkanál. paradicsompüré
2 tk. garam masala
2 tk. őrölt kömény
2 tk. kurkuma
1 1/2 tk. őrölt koriander
1/2 - 3/4 tk. cayennne bors , vagy chili, ki
mennyire szereti fűszeresen
3 csésze csirkehúsleves
3/4 csésze paradicsompüré
1/2 csésze tejszín (nem főzőtejszín)
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A csirkét
sózzuk, borsozzuk, és bőrével lefelé tegyük a serpenyőbe. Minden oldalán süssük
arany barnára, kb 8-10 perc. Majd szedjük ki egy tányérra.
A fennmaradó zsiradékhoz adjuk a hagymát, fokhagymát,
gyömbért, és kevergetve pároljuk addig, amíg a hagyma puha, és karamelizálódik.
Ez szintén kb 8-10 perc. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a garam masalat, az
őrölt köményt, kurkumát, őrölt koriandert, cayenne borsot, vagy őrölt chilit,
és kevergetve süssük, amíg sötétedni kezd. kb 4-5 perc.
Azután tegyük bele a csirkét, amit darabokra vágtunk
öntsük fel a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel, és főzzük, amíg a
csirkehús szinte szétesik. Ez kb 1- 1 ½ óra. Amikor megfőtt, adjuk hozzá a
tejszínt, és egy kanál vajat, majd főzzük még 1-2 percig.
Főtt rizzsel, vagy kenyérrel, naan kenyérrel tálaljuk
Készíthetjük a csirkemellet grillezéssel is, de akkor
érdemes az alap fűszereket (fokhagyma gyömbér, só, bors, chili, 1-2 evőkanál
paradicsom püré, 2 dl joghurt, összekeverni, és ezt alaposan belemasszírozni a
húsba, majd grillezni. Ha csirkecombbal dolgozunk, vagdaljuk be, hogy a pác jól
átjárja, és könnyebben puhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése