2015. február 25., szerda

Lekváros-túrós kalács







Van még pár üveg szilva, és baracklekvárom, és mivel bizakodó vagyok, hogy az idén is bővelkedni fogunk a gyümölcsökben, arra az elhatározásra jutottam, lekváros kalácsot kell sütnöm. 




Mindjárt tudtam, hogy nem egy hagyományost akarok, hanem talán olyat, amiben több féle íz is találkozik.
A hűtőben volt még némi túró, azt hiszen nem rontják el egymást, ha ugyanabban a tésztában találkoznak.


A tészta receptje a régi megtalálható itt, de a kalács merőben új. Legalábbis az én konyhámban.



A tésztán kívül szükséges még baracklekvár, szilvalekvár, és vaníliával, cukorral, citromhéjjal, és egy egész tojással ízesített tehéntúró.




2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Régen jártam már nálad, de látom, szorgalmas vagy!
Nagyok guszták a kalácsaid!

Zsóka írta...

Köszönöm, igyekszem. De nem tétlenkedsz te sem. Várlak legközelebb is.

Francia hagymás csirke

Emlékszem vasárnaponként nagyanyám csirke pörköltöt készített a húsleves után. Szép vékony de hosszú galuskákat szaggatott mellé. A t...