2014. szeptember 10., szerda

Cukkini salsa télire




Cukkiniből rengeteg termett az idén, hiszen kiváló idő, és elegendő eső volt számára. 

Ki is kell használni az utolsó darabig, hiszen semleges íze miatt kiválóan ízesíthető, és változatosan felhasználható.

Most télre szeretnék megőrizni belőle néhány üveggel, hiszen akkor bizonyosan jó érzés lesz gondolni a szép napsütésre, az árnyas fákra, és persze hogy jó lesz bekanalazni akkor is.

Hozzávalók
4 liter reszelt cukkini
4 reszelt vöröshagyma
2 piros vagy zöld paprika
1/2 csésze só
3 csésze ecet
1/2 tk mustármagpor
2-3 csésze cukor
1 tk kurkuma
1 tk zellermag vagy zellerlevél 1 kis csokor

A zöldségeket lereszeljük, vagy robotgépben apróra daráljuk. A fél csésze sóval megsózzuk, és 20 perc elteltével kicsavarjuk. 
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, és a fűszereket, és felfőzzük.  10 perc főzés után üvegekbe szedjük, és azonnal lezárjuk. Az üvegeket forró vízfürdőben forrástól számított 15 percig dunsztoljuk. Az edényben hagyjuk kihűlni, címkézzük, és mehet a kamra polcára.





Legfinomabb 2-3 hónapos érés után. 




Legyünk körültekintőek, ha nem vagyunk biztosak a dunsztolásban, ismételjük meg 48 óra elteltével, vagy használjunk késhegynyi tartósítót üvegenként.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...