2013. szeptember 10., kedd

Alacsony GI Zöldborsó ragu baconnal és teljes kiőrlésű tésztával







Maradtam az alacsony GI diétánál. A mai recept, egy finom zöldborsó ragu, baconnal, és teljes kiőrlésű búzalisztből készült tésztával. 


Hozzávalók



2 db közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
16 dkg bacon
20 dkg zöldborsó
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
3 csipet só
40 dkg paradicsom
bors

25 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült tészta

A vöröshagymát kockára vágjuk, és egy evőkanál olajon megpároljuk. 


Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és együtt pároljuk még 1-2 percig. Beletesszük a csíkokra vágott bacont, lepirítjuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a paradicsomot, amit kockára vágtunk miután a héját lehúztuk. 

Sózzuk , borsozzuk. 

Bele tesszük a balzsamecetet, és a Worcestershire szószt.

Amikor a paradicsom lepirul, bele hozzáadjuk a zöldborsót, azzal is 4-5 percig pároljuk, ha szükséges utána ízesítjük sóval borssal. Közben vizet forralunk a tésztának, megsózzuk, és az előírásnak megfelelően megfőzzük.





A borsóragut a tészta tetejére halmozzuk.







Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...