2013. szeptember 19., csütörtök
Nagyon könnyű zöldséges-tejszínes csirkemell
A csirkemell talán az egyik legváltozatosabban elkészíthető hús. Ráadásul fehér hús, ami egészséges, gyors, és nagyon könnyen emészthető. Nekem az egyik kedvencem, hiszen nem értek egyet azzal, hogy egy száraz íztelen része a csirkének. Vallom, hogy minden elkészítésétől függ, nem lehetünk unalmasak, és akkor már a megállapítás nem helytálló.
Most egy nagyon gyors és könnyen elkészíthető étel receptjét osztom meg veletek.
Hozzávalók:
1 csirkemell (50-60 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag mirelit vegyes zöldség
2,5 dl tejszín
2 evőkanál olaj
Az olajon a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amikor megérezzük a fokhagyma illatát beletesszük a vékony csíkokra vágott csirke mellett, amit fehéredésig sütünk benne. Sózunk, borsozunk. Ekkor aláöntünk egy deciliter vizet, és addig főzzük, amíg a hagyma szét nem fő, és sűrű szaftot nem képez. Ekkor beletesszük a vegyes zöldséget, amivel a zöldségek puhulásáig főzzük tovább. Felöntjük a tejszínnel, majd pár percig tovább forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a tejszín. Apróra vágott petrezselyem zölddel hintjük meg, és tészta körettel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése