2013. szeptember 19., csütörtök

Nagyon könnyű zöldséges-tejszínes csirkemell









A csirkemell talán az egyik legváltozatosabban elkészíthető hús. Ráadásul fehér hús, ami egészséges, gyors, és nagyon könnyen emészthető. Nekem az egyik kedvencem, hiszen nem értek egyet azzal, hogy egy száraz íztelen része a csirkének. Vallom, hogy minden elkészítésétől függ, nem lehetünk unalmasak, és akkor már a megállapítás nem helytálló. 
Most egy nagyon gyors és könnyen elkészíthető étel receptjét osztom meg veletek.
Hozzávalók:

1 csirkemell (50-60 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag mirelit vegyes zöldség
2,5 dl tejszín
2 evőkanál olaj 



Az olajon a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amikor megérezzük a fokhagyma illatát beletesszük a vékony csíkokra vágott csirke mellett, amit fehéredésig sütünk benne. Sózunk, borsozunk. Ekkor aláöntünk egy deciliter vizet, és addig főzzük, amíg a hagyma szét nem fő, és sűrű szaftot nem képez. Ekkor beletesszük a vegyes zöldséget, amivel a zöldségek puhulásáig főzzük tovább. Felöntjük a tejszínnel, majd pár percig tovább forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a tejszín. Apróra vágott petrezselyem zölddel hintjük meg, és tészta körettel tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...