2013. szeptember 14., szombat
Alacsony GI Sajttal és spenóttal töltött csirkemell
Érzem, jó úton haladunk az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztásával.
A párom vércukra nem ingadozik olyan nagyon, és pedig sokkal jobban érzem magam. Nincs az ebéd utáni lustaság, teltségérzet, éjszaka jól alszom. Már ezért is megéri.
Ez az étel szintén bekapcsolható a diétába, Itt a lényeg mivel esszük. Semmiképpen ne fogyasszuk krumplival, és ne együk rizzsel se. A legjobb, ha párolt zöldségeket fogyasztunk hozzá.
Kezdjük azzal, hogy a sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük elő 200 fokosra.
Egy tepsit kenjünk ki olajjal. Legjobb olajspray-t használni.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 nagy csokor spenót, vagy laboda
15 dkg mozzarella sajt vagy más nem zsíros reszelhető sajt
só, bors
zsemlemorzsa
olasz fűszerkeverék
szárított vagy friss petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj, vagy olajspray
sok fogpiszkáló
Egy lábasban forraljunk vizet, kicsit sózzuk meg, és a spenótot 2-3 perc alatt főzzük meg benne. Inkább csak kicsit blansírozzuk.
Vegyük ki a forróvízből, és hűtsük le, ne puhuljon tovább. Csavarjuk ki a levét, és vágjuk fel a leveleket.
Reszeljük le a sajtot, keverjük bele a spenótot sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés apró kockára vágott kápia vagy pritamin paprikát is adhatunk hozzá, azzal még színesebbé tehetjük.
Tegyük félre.
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletre. Lehetőleg készítsünk dupla szeleteket. Tehát amikor a szeletet vágjuk, kétszer olyan vastagra szeljük, mint szeretnénk és ezt is vágjuk szét, de ne teljesen, csak annyira, hogy aztán szét tudjuk nyitni. Kicsit a kezünkkel kilapogatjuk, és a töltelékből teszünk rá. Szépen becsomagoljuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd rögzítjük fogpiszkálóval.
A zsemlemorzsát összekeverjük 1 fél teáskanál olasz fűszerkeverékkel, és egy mokkáskanál petrezselyemzölddel, és ebben megforgatjuk a csirkecsomagokat, hogy mindenhol tapadjon rá a morzsa, és az olajozott tepsibe rakjuk.
Befújjuk olajspray-vel, vagy megkenegetjük az olajjal, és forró sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Zöldségkörettel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése