2013. szeptember 11., szerda

GI Mexikói babos rizs









Eddig délre készítettem főtt ételt, legtöbbször még előző nap, hogy amikor hazaesek, csak esetleg köretet kelljen és lehessen is enni.


Ajánlották, hogy próbáljam, meg azt, hogy hatóra előtt vacsorázom, és valóban, jobban tűröm a napot, délben egy kis gyümölcs, vagy zöldség és este egy nem túl nagy adag lehetőleg alacsony GI étel.

Ma mexikói babos rizs készült kicsiny konyhámban.






hozzávalók

2 zeller szár
6 közepes gomba
1 közepes paprika
1 közepes hagyma
1 evőkanál olaj
30 dkg paradicsom
1 doboz lecsepegtetett bab vagy 20 dkg főtt bab
2 csésze főtt barna rizs
2 teáskanál Worcestershire szósz
½ teáskanál csili pehely
¼ teáskanál bors
könnyű zsír szegény tejföl
Snidling díszítésnek






Egy nagy serpenyőben megpároljuk egy evőkanál olajon a kockára vágott hagymát, paprikát, zeller szárat, és a felszeletelt gombát. Azután hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a főtt babot és a főtt rizst. Beletesszük a Worcestershire szószt a borsot, a csili pehelyt. Alacsonyabb hőmérsékleten az edényt befedve pároljuk, amíg meg nem főnek teljesen a hozzávalók. Tejföllel tálaljuk.








2 megjegyzés:

Rózsa Pachné Szévald írta...

Szia,most találtam rá a blogodra,gratulálok hozzá:)
Üdv.Rózsa

Zsóka írta...

Köszönöm, várlak máskor is.

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...