A legegyszerűbb dolog linzer kosárkákat sütni. kb 18-20 kosár elkészítéséhez a következőre van szükség
30 dkg sima liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
annyi tejföllel, amennyit a liszt felvesz, hogy finom, könnyen kezelhető tészta legyen, összeállítjuk a tésztát.
Gyorsan dolgozzunk, (a vaj ne melegedjen fel), hamar összegyúrjuk kézzel, vagy géppel összeállíttatjuk. Hűtőben kb 30 percig pihentetjük, én jobb szeretem előző este elkészíteni, és csak másnap sütni.
Kinyújtjuk kb.5 mm vastagra, a formánkat arccal rányomva kiszaggatjuk, megkenjük valamilyen gyümölcs lekvárral, és megszórjuk idény gyümölccsel, tetejére egy kis kristálycukrot szórunk (el is maradhat), én jobb szeretem édesen, és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha kihűl kiütjük a formából, és tálaljuk.
30 dkg sima liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
annyi tejföllel, amennyit a liszt felvesz, hogy finom, könnyen kezelhető tészta legyen, összeállítjuk a tésztát.
Gyorsan dolgozzunk, (a vaj ne melegedjen fel), hamar összegyúrjuk kézzel, vagy géppel összeállíttatjuk. Hűtőben kb 30 percig pihentetjük, én jobb szeretem előző este elkészíteni, és csak másnap sütni.
Kinyújtjuk kb.5 mm vastagra, a formánkat arccal rányomva kiszaggatjuk, megkenjük valamilyen gyümölcs lekvárral, és megszórjuk idény gyümölccsel, tetejére egy kis kristálycukrot szórunk (el is maradhat), én jobb szeretem édesen, és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha kihűl kiütjük a formából, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése