2009. december 18., péntek

Paradicsomos húsgombóc



Rém egyszerű ebédünk volt. Paradicsomos húsgombóc, petrezselymes burgonyával. 


Hozzávalók:


50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
só, bors
1 tojás
10 dkg rizs

 Ezeket összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle,és annyi vízzel amennyi ellepi feltesszük főni.

3,5 dl sűrített paradicsom
4 dkg vaj
2 dkg liszt
cukor


 Amikor megfőtt a húsgombóc, beletesszük a sűrített paradicsomot, 4 dkg vajból és a 2 dkg lisztből sütött világos rántással berántjuk, cukorral ízesítjük.
Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.







Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Fermentált paradicsom bomba

Ezelőtti bejegyzésemhez, vagyis a fermentált uborkához néhány szösszenet. A kovászos és a fermentált uborka között van külön...