Rém egyszerű ebédünk volt. Paradicsomos húsgombóc, petrezselymes burgonyával.
Hozzávalók:
50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
só, bors
1 tojás
10 dkg rizs
Ezeket összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle,és annyi vízzel amennyi ellepi feltesszük főni.
Ezeket összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle,és annyi vízzel amennyi ellepi feltesszük főni.
3,5 dl sűrített paradicsom
4 dkg vaj
2 dkg liszt
cukor
Amikor megfőtt a húsgombóc, beletesszük a sűrített paradicsomot, 4 dkg vajból és a 2 dkg lisztből sütött világos rántással berántjuk, cukorral ízesítjük.
Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.
Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése