2009. december 14., hétfő

Sajtos-sonkás tekercs


Kenyérsütőben, megdagasztatom a következő anyagokat:

3 dl tejföl
0,5 dl olaj
0,5 dl tej
1,5 tk. cukor
1 egész tojás
2,5 dkg élesztő
55 dkg liszt
1,5 tk. só

Amíg a gép dagaszt,
apró kockára vágok
25 dkg főtt-füstölt sonkát,
2 fej lila hagymát
A sonkát kicsit átforgatom 0,1 dl oliva olajon,
kiszedem a serpenyőből,
a visszamaradt olajon felmelegítek 10 dkg vajat,
megfuttatok rajta 4-5 gerezd fokhagymát, és félreteszem hűlni.
20 dkg sajtot lereszelek, kicsi liszttel összekeverem, hogy ne tapadjon össze.

A kétszeresére kelesztett tésztát, 4 részre vágom, vékonyra kinyújtom, és megkenem a fokhagymás vajjal, megszórom sonkával, kockára szelt lila hagymát teszek rá, megszórom borssal, reszelt sajttal, és feltekerem, rombuszokra, vagy csak egyszerűen 4-5 cm-es darabokra szelem, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, 20-25 percig még kelesztem, és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütöm.

Jó étvágyat!!

Az ötlet innen származik.








Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Egyszerű pácolt piros retek

Teljesen bele vagyok szerelmesedve a pácolt ételekbe. Egyszerű, gyors, és a hűtőben tárolható. Ha viszont pár hónapnál tovább a...