sütés előtt
sütés után
kóstolva
Először a tölteléket készítjük el. 40 dkg mák, jó sok citromhéj, mazsola ízlés szerint.
Felforralunk 25 dkg cukrot 2,5 dl vízzel és a mákra öntjük. Vagyis leforrázzuk a mákot.
Akinek nem elég édes még több cukorral is készítheti.
Felforralunk 25 dkg cukrot 2,5 dl vízzel és a mákra öntjük. Vagyis leforrázzuk a mákot.
Akinek nem elég édes még több cukorral is készítheti.
A dió töltelék ugyan ez, 40 dkg dióbél, mazsola ízlés szerint, őrölt fahéj, ezt forrázzuk le 25 dkg cukorral, amit 2,5 dl vízzel forraltunk sűrűre.
A töltelékeket 3-3 adagra osztjuk.
A tészta hozzávalói:
90 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg zsír
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
1 dkg só
2 tojás sárgája
1 dl tejszín
1,5 dl víz
A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a zsiradékokat, a porcukrot, a sót, a tojássárgáját a tejszínt, rámorzsoljuk az élesztőt, és annyi vízzel, hogy jó kemény tésztát kapjunk összegyúrjuk. kb fél órát a hűtőben pihentetjük.
Azután hat felé osztjuk, kicipózzuk, és pihentetjük újabb fél órát.
Azután hat felé osztjuk, kicipózzuk, és pihentetjük újabb fél órát.
Fél óra múlva elnyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, összetekerjük, tepsibe tesszük. Ugyan ezt csináljuk az összes tésztával, és azután lekenjük tojássárgájával, kb. 2-3 óra múlva tojásfehérjével.
Én ezt este készítem el és reggel sütöm. Miután kihűlt sokkal könnyebb szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése