gyümölcskenyér
Hozzávalók:
2 dl joghurt
2 db tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
20 dkg diákcsemege (aszaltszilva, aszaltbarack, aszaltmeggy, mazsola, földimogyoró, törökmogyoró, kesudió, mandula)
1 dl olaj
5-10 dkg étcsokoládé
1 citrom reszelt héja
oranzsát (cukrozott narancshéj)
oranzsát (cukrozott narancshéj)
A joghurtot a két tojással egyneművé keverjük,belekeverjük a cukrot, hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, az olajat, hozzáadjuk az durvára vágott rumba áztatott aszalt gyümölcsöket, a szintén durvára vágott magokat, és az apróra vágott csokoládét. Belereszeljük a citrom héját, cukrozott narancshéjat is adunk hozzá.
Vajjal kikent, kilisztezett gyümölcskenyér formába öntjük, előmelegített 170 °C - os sütőben megsütjük, kb 25-30 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése