2015. július 25., szombat

Padlizsán ragu, sült fűszeres tofuval





Lehetett volna körömpörkölt, vagy rántott velő, de inkább a sült fűszeres tofu mellett döntöttem, hiszen évek óta nem került az asztalomra.
Egy gyönyörűséges padlizsán került még a terítékre, és ebből kerekedett a mai ebédem. Félek nem marad a férjemnek belőle, hiszen annyira jól esik, ez a könnyű, mégis laktató étel.
Először a ragut készítjük el.

Hozzávalók:

1 db nagy fej hagyma
1 nagy padlizsán
1 sárgarépa
1 fehér répa
2 evőkanál olaj
30 dkg paradicsom

bors
kari fűszerkeverék

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga és a fehérrépát, és tovább pároljuk, amíg megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és a kari fűszerkeverékkel megszórjuk, kicsit fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, és mindent puhára főzünk. 

Sült fűszeres tofu hozzávalók:

25 dkg tofu
3-4 evőkanál olaj
1/2 evőkanál liszt

cayenne bors
fokhagymapor
pirospaprika
bors

A tofut kockára vágjuk, a lisztet egy zacskóba tesszük, adunk hozzá fél tk. sót, cayenne borsot, őrölt fekete borsot, pirospaprikát, összerázzuk, majd a tofut beleforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

A raguval tálaljuk.
Nagyon finom, izgalmas étel. Ha szeretjük a csípőset, adjunk hozzá kevés piros csilit.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...