Lehetett volna körömpörkölt, vagy rántott velő, de inkább a sült fűszeres tofu mellett döntöttem, hiszen évek óta nem került az asztalomra.
Egy gyönyörűséges padlizsán került még a terítékre, és ebből kerekedett a mai ebédem. Félek nem marad a férjemnek belőle, hiszen annyira jól esik, ez a könnyű, mégis laktató étel.
Először a ragut készítjük el.
Hozzávalók:
1 db nagy fej hagyma
1 nagy padlizsán
1 sárgarépa
1 fehér répa
2 evőkanál olaj
30 dkg paradicsom
só
bors
kari fűszerkeverék
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga és a fehérrépát, és tovább pároljuk, amíg megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és a kari fűszerkeverékkel megszórjuk, kicsit fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, és mindent puhára főzünk.
Sült fűszeres tofu hozzávalók:
25 dkg tofu
3-4 evőkanál olaj
1/2 evőkanál liszt
só
cayenne bors
fokhagymapor
pirospaprika
bors
A tofut kockára vágjuk, a lisztet egy zacskóba tesszük, adunk hozzá fél tk. sót, cayenne borsot, őrölt fekete borsot, pirospaprikát, összerázzuk, majd a tofut beleforgatjuk, és forró olajban kisütjük.
A raguval tálaljuk.
Nagyon finom, izgalmas étel. Ha szeretjük a csípőset, adjunk hozzá kevés piros csilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése