Az uborka ilyen nagy melegben kitűnő hűsítőnek.
Főleg egy joghurtos öntettel, mint a tzatziki, enyhén fokhagymás, lehet készíteni kaporral, de én leginkább mentával szeretem
Hozzávalók:
60-80 dkg uborka
3-4 dl görög joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só, bors, menta vagy ízlés szerint apróra vágott kapor
Közben készítsük el a mártást. Használjunk görög joghurtot, az jó sűrű, mint a tejföl, ámde mégsem annyira savanyú. Ha nem kapunk akkor csepegtessük le a hagyományos joghurt savóját, ez kb 2 órát vesz igénybe. Azután 2 gerezd fokhagymát reszeljünk bele, enyhén sózzuk, frissen őrölt borsot teszünk hozzá, majd apróra vágott mentalevelet keverünk bele. Ha szeretjük citromlét is adhatunk hozzá 2-3 evőkanálnyit.
Mi szeretjük magában is a nyári nagy melegben hűsítőként fogyasztani, de adhatjuk sült húsokhoz, főleg a báránysült nagyon finom vele, de grillezett zöldségekkel is nagyon jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése