2015. június 21., vasárnap

Gyors sajtos kifli




Gyors sajtos kiflit készítettem délutáni nasira.





Talán egy óra az elkészítése, gondolom elfogyasztani sem tart sokkal tovább.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 dl tej

kiskanál cukor
2,5 dkg élesztő

töltelék:

3 tömlős krémsajt

tetejére 1 tojássárgája
5 dkg reszelt sajt





A lisztet kevés sóval, (mert a sajt is sós) és a margarinnal elmorzsolom. Közben a tejben a kanálka cukrot feloldom, majd az élesztőt belemorzsolom, és oldódásig kavarom. hozzáadom a margarinos liszthez, bele teszek két tojássárgáját, és összegyúrom. 




10 percre hűtőbe teszem, majd közben előkészítem a krémsajtot. Levágom a végeit, és félre teszem.
A tésztát 3 felé veszem, és kis cipókat formálok belőlük, majd egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtom. Egy-egy sajttal megkenem, és feltekerem. Azután pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatok belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszek, megkenem pici vízzel hígított tojássárgájával, és reszelt sajtot teszek a tetejére. 15 percig langyos helyen pihentetem, és 200 fokosra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom hűlni, majd kiszedem. 





Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...