2015. április 7., kedd

Könnyű tojássaláta






A maradék kemény tojás felhasználásához is kiváló,de akár egy vacsora is lehet belőle. Én most a mazsolás kaláccsal fogyasztottam, de egészségesebbé tehetjük, ha rozskenyérrel kínáljuk.

Elkészítése valóban nagyon könnyű, és az íze pontosan olyan lesz, ahogyan szeretjük.

3-4 kemény tojás 
1-2 evőkanál sűrű joghurt, a legjobb a görög típusú joghurt
só, bors, 
ízesítésre 
snidling, vagy medvehagyma, vagy zöldhagyma, esetleg kapor, vagy ánizskapor.
Ha gazdagabbá szeretnénk tenni, adjunk hozzá egy avokádót is.

Elkészítése a következő: - a megtisztított tojást vágjuk félbe és tegyük egy késes aprítóba, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és aprítsuk össze a nekünk megfelelő nagyságra. 
Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük utána.






Kenjük pirítósra, vagy kalácsra, rozskenyérre, de szerintem tökéletes harmóniát képez bármelyik kenyérfélével, péksüteménnyel.







Tehetünk rá sonkát, vagy akár sajtot is.

Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...