2010. július 7., szerda

Ribizlifagyi





                                                    leszemezzük,



A ribizlifagyi a világ egyik leggyönyörűbb fagyija. - Fantasztikusan rózsaszín, és fantasztikusan finom.
A gyümölcs maga a tökély.
Pontosan a legtökéletesebben tartalmazza mindazt, amire szükségem van.
Egyszóval, én szeretem a ribizlit még akkor is, ha nagyon macerás vele dolgozni. mert ugye a szemeket, gondosan le kell a szárról szedni. De csak azután, miután megmostuk a fürtöket.
Jól össze kell törni minden egyes bogyót, hogy a lehető legtöbb lé kifolyjon belőle. Azután elkezdjük melegíteni, és a ribizli még több lét kienged magából, amit ha leszűrünk, és kihűtünk, a fagyi készítéshez már fel is használhatunk.

Fogunk fél liter így nyert ribizlilét, összekeverjük 25 dkg cukorral, 2 dl finom, jó minőségű joghurttal, és 2 dl habbá vert tejszínnel.

Ezt a folyamatot én mindig este végzem el, és reggel a már behűtött fagyi gépbe öntöm. Fél óra alatt isteni joghurtos ribizli fagyi kerekedik belőle.




citrom, vanília, ribizli a kedvenc összeállításom

Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...