2010. július 17., szombat

Málnafagyi

A fagyi megy minden mennyiségben.

A málna éppen az utolsókat teremte, legközelebb csak ősszel várhatunk tőle egy kis csemegét.

Így a mai utolsó szemeket szeretném kiélvezni.

Hozzávalók:

1/2 kg málna

1,25 dl glükózszirup persze megfelelő a méz, vagy a cukorszirup is

2,5 dl víz

2,5 dl tejszín, laza habbá verve

A málnát összetöröm, kicsit alámelegítek, hogy a magok könnyen eltávolíthatóak legyenek. Leszűröm, és hagyom kihűlni.

A vizet a sziruppal szintén összemelegítem, azt is hagyom kihűlni, azután a málnalével összekeverem, fagyi gépbe öntöm, amikor kezd szilárdulni, hozzáteszem a laza habbá vert tejszínt, és tovább fagyasztom.

Azután az egészet megesszük, mert annyira meleg van, hogy szinte már elviselhetetlen.



a színe, az állaga pont olyan ahogyan mi szeretjük



a glükózszirup tökéletes a fagyihoz

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...