A málna éppen az utolsókat teremte, legközelebb csak ősszel várhatunk tőle egy kis csemegét.
Így a mai utolsó szemeket szeretném kiélvezni.
Hozzávalók:
1/2 kg málna
1,25 dl glükózszirup persze megfelelő a méz, vagy a cukorszirup is
2,5 dl víz
2,5 dl tejszín, laza habbá verve
A málnát összetöröm, kicsit alámelegítek, hogy a magok könnyen eltávolíthatóak legyenek. Leszűröm, és hagyom kihűlni.
A vizet a sziruppal szintén összemelegítem, azt is hagyom kihűlni, azután a málnalével összekeverem, fagyi gépbe öntöm, amikor kezd szilárdulni, hozzáteszem a laza habbá vert tejszínt, és tovább fagyasztom.
Azután az egészet megesszük, mert annyira meleg van, hogy szinte már elviselhetetlen.
a színe, az állaga pont olyan ahogyan mi szeretjük
a glükózszirup tökéletes a fagyihoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése