
Folyamatosan keresem a megfelelő megoldásokat, hogy a szervezetem, amit annyira sokáig sanyargattam, rendbe tudjam tenni.
Több tíz éve vérnyomáscsökkentő szerekkel élek, végül is kényelmes, egy tablettát bekapni, és egész nap nem foglalkozni a problémával.
Most, mikor már annyira érettnek érzem magam, hogy ez nem elég, keresem a megfelelő megoldást, és kutatom a méregtelenítő kúrákat.
Sokat kipróbáltam már kisebb-nagyobb sikerrel, de nem igen volt olyan, ami igazi megoldást nyújtott volna.
Most viszont olyan nagyszerű dolgokat fedeztem fel, amiről eddig nem is álmodtam.
Sokat hallottam eddig is a galagonya jótékony hatásáról, amit a szívre gyakorol, de valahogy soha nem volt "tehetségem" a kipróbálásra.
De mivel szeretném megélni, hogy az unokáim megnőjenek, és láthassam milyen élet vár rájuk, valamint szeretném még sokáig élvezni az életet a lehető legjobb egészségben, megkötések nélkül, ezért 3 héttel ezelőtt nagy elhatározásra jutottam. Hazardírozok, és ha valami mégsem sikerülne, még mindig ott vannak a kemikáliák.
El kezdtem a galagonya virágos hajtásvégből a teát elkészíteni és rendszeresen fogyasztani. Őszintén megvallom, nem igazán hittem benne, de nagyon reméltem, hogy nem csalódok. Ha csak annyit érek el, hogy a gyakori szívverések csökkennek, már én nyertem.
És most 3 hét elteltével nem szedem a gyógyszeremet, és a vérnyomásom nem megy 140 hgmm felé, valamint a pulzusom a 75-84 között mozog. Szerintem ez magáért beszél.
Persze amíg a galagonya tea ki nem fejti igazi szívvédő hatását, ami gondolom legalább egy fél év rendszeres tea fogyasztás után lesz az igazi, igyekszem stressz mentesen élni a napjaimat.
Jól tudom, ez nem egyszerű, de segíthet a család, a barátok, sőt a munkahelyi kollégák is. Ha pozitívak tudunk maradni, ha tudunk mosolyogni, minden bizonnyal vonzani fogjuk a pozitív energiákat.
Ha a testünket megszabadítjuk a mérgektől, még gyorsabb és jobb eredményt érhetünk el. Ehhez találtam egy nagyon érdekes és figyelemre méltó kúrát.
Ez a citrom-fokhagyma kúra. Roppant egyszerű, és szerintem nem lehet rossz, ha csak a növények külön-külön meglévő hatására gondolunk, mennyi mindenre jó a fokhagyma és milyen sok mindenre a citrom.
Elkészítettem az "elixírt", és a határsáról is be fogok számolni.
A receptet az interneten nagyon sok oldalon meg lehet találni, én most itt adok közre belőle egyet.
Hozzávalók:
• 30 gerezd fokhagyma,
• 5 db citrom (lehetőleg természetes körülmények között termesztett, nem permetezett gyümölcsöt használjunk),
• 1 l víz.
Elkészítése
A fokhagymáról leszedjük a héját és felaprítjuk (lehet robotgéppel vagy turmixszal is). A citromot alaposan megmossuk, héjával együtt aprítjuk és robotgéppel vagy mixer segítségével elegyítjük a fokhagymával.
Egy liter vízzel buggyanásig forraljuk, lefedve kihűlésig állni hagyjuk, majd leszűrjük, palackba töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk.
Adagolása
Naponta egy kupicányi mennyiséget ajánlatos fogyasztani reggel, étkezés előtt. Egy kúra három hétig tart, amely 8 nap szünet után még egyszer megismételhető. Általában ezt követően áll be egy tartósabb eredmény. Szükség esetén harmadszor is megismételhető
Félévente, vagy évente ajánlatos megismételni ezt az olcsó és ártalommentes, háromhetes kúrát.
Negyven év felett akkor is tanácsos végigcsinálni, ha egyébként nincs semmi baj, betegség.
A módszer kipróbálói állítják, hogy már háromheti alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása.
Sokan állítják, hogy a kúra eredményeképpen javult a látásuk, hallásuk, fog- és ínyproblémáik, a vérnyomásuk értékei, energikusabbak, teherbíróbbak lettek, nyugodtabbá, pihentetőbbé, vált az éjszakai alvásuk.

A magyar fokhagymát én jobban szeretem mint a kínait. Sokkal kellemesebb az illata, és az íze is. Úgy szoktam mondani, hogy a kínainak bűze, a magyarnak íze van. Könnyű megkülönböztetni, ugyanis a magyarnak csak visszavágják a gyökerét, míg a kínainak nem is tudom mivel, de teljesen kikaparják még a gyökérkezdeményt is.

Mivel nagyon nehéz kezeletlen citromot kapni, sőt nálunk itt vidéken szinte lehetetlen, tengeri sót teszek az áztató vízbe, amiben a citromokat megtisztítom a vegyszerektől. A tengeri só jól oldja ezt a bevonatot. Áztatás után csak erre használatos körömkefével alaposan megsikáljuk.
Feldarabolom a citromot, közben a magokat is eltávolítom

Én ezt is mint olyan sok mindent robotgépben turmixolom össze. Persze jó bármilyen gép, akár a botmixer is tökéletes eredményt hoz.
Így néz ki még mielőtt leszűrnénk.
És a kész eredmény, már üvegben, mielőtt a hűtőben elfoglalná a helyét.
Jó egészséget, ha valaki úgy dönt, hogy Ő is kipróbálja. Egy bizonyos, ártani biztosan nem árt.
