Tegnap az egyik közösségi oldal csoportjában étvágygerjesztő dolgot osztott meg egy kedves csoporttag.
Tőle látom először, milyen finomságot is lehet krumplipürével készíteni. Persze csináltam már maradék felhasználásával sok mindent, legszívesebben kenyérsütésre használtam, hiszen az egyik legfinomabb a burgonyás kenyér, és ráadásul sokáig friss marad.
Most viszont számomra új dolog történt a tegnapi maradékból.
Hozzávalók:
20 dkg maradék burgonya püré, vagy hideg tört krumpli
liszt
só
bors
Ennyire kevés hozzávalóból készül. A maradék krumplipürét megsózzuk, megborsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen ragadós, de könnyen nyújtható tészta legyen.
Lisztezett munkafelületen formáljunk hengert belőle,
és vágjuk egyenlő darabokra. kigombócozzuk, és vékony kerek lapokra nyújtjuk.
Ezután felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
Én sósan padlizsán krémmel fogyasztottam, így alkalmam volt megkóstolni azt is. Nagyon príma együtt a kettő.
3 megjegyzés:
Hm,köszönöm! Megkívántam.:)
Nálunk darált húsból készült pörköltet szokott Édesanyám közé rakni a megsült lapoknak, majd a legfelső lapra tejfölt, és sütőben egy kicsit (30 perc) összesütni. Mint a tortát szeleteltük.
Nagyon finom lehet úgy is
Megjegyzés küldése