Az igazság, hogy néha hajlamosak vagyunk saját magunknak túlbonyolítani dolgokat. Ilyen pl. a lecsó, amit télire szeretnénk eltenni.
Most egy nagyon egyszerű módját mutatom meg nektek, ami biztosan sikerülni fog, és meglepően gyorsan elkészül.
Hozzávalók
2 kg paprika
11/2 kg paradicsom
nátrium-benzoát, vagy szalicil (elhagyható, ha tökéletesen záródó üvegekkel rendelkezünk, vagy elkészítés után még hőkezeljük a lecsót)
A paprikát szintén megmossuk, kicsumázzuk, és felszeleteljük. A paradicsomot feltesszük főni, és amikor levet ereszt, bele tesszük a paprikát is. Együtt főzzük 15-20 percig, attól függ, hogy a paprika mennyire puhul hamar. Azért vigyázzunk, nem jó, ha nagyon puha lesz, mert könnyen leválik a héjról. Ekkor tisztára mosott, sterilizált üvegekbe rakjuk, a tetejére késhegynyi tartósítót teszünk, és gondosan megtöröljük papírtörlővel az üvegek száját, majd rátekerjük a kupakot. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ha nem akarunk tartósítót használni, akkor a kupakokkal való lezárás után tegyük vízfürdőbe, és dunsztoljuk forrástól számított 15-20 percet, vagy ha van automatánk, tegyük abba 90/30 beállítással.
Fogyasztásakor egy fej hagymát pároljunk puhára, majd adjuk hozzá az üveg tartalmát, és a továbbiakban úgy készítjük, mint a friss paradicsom és paprika felhasználásakor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése