Ismét a rendes kerékvágásban éljük az életünket. Az őszi szünetnek vége, a gyerekek iskolában, és persze távol tőlünk, mi pedig igyekszünk regenerálódni, hiszen hamarosan itt a karácsony, és ismét találkozunk.
Ma egy meggyes-diós buktát készítettem, az ötletet a Gasztroangyal adása adta. Dió termett idén és már lehet használni, hiszen szépen megszáradt, a meggy pedig nyár óta pihen a cukorban.
A tésztát a buktatorta receptje alapján készítettem, de dupla mennyiségben, hogy holnapra is maradjon a fiamnak munkába menet.
További hozzávalók:
4 tojás fehérje
20 dkg dió
10 dkg porcukor
cukrozott meggy, de természetesen jó a friss- vagy fagyasztott gyümölcs is
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót.
A megkelt tésztát elnyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk. én 24 db-ra szeleteltem.
Mindegyik szélére evőkanálnyi halmot teszünk a habos dióból, annak a tetejére levétől lecsepegtetett meggyet rakunk.
Egymásra hajtjuk a két szélét, és kivajazott tepsibe rakjuk. Szépen egymás mellé. Jó ha összeérnek, hiszen ily módon felfelé nőnek, és a töltelék sem fog kifolyni.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, amit kevés vízzel hígítunk, majd hagyjuk kicsit kelni.
Mire a sütő bemelegszik 180 fokosra a buktánk is tökéletesen megemelkedik. 35-40 percig sütjük. A tepsiben még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral, és hagyjuk hűlni.
Langyosra kihűlve a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése