2014. november 23., vasárnap
Egyszerű diótorta
Szerencsés vagyok, hiszen diófa van az udvaron, így remélem mindig lesz annyi dió, amennyi a háztartásunkban szükséges.
Névnapra diótortát készítettem, mellyel igazán sikert arattam kicsiny családunkban.
A tortaalap egy mindig tökéletesre süthető tortalap, melynek a receptjét megtaláljátok itt, de nagyon megfelelő hozzá akár a vizes piskóta is, melynek a receptjét itt olvashatjátok.
A krém pedig ami az egyszerűségét tovább fokozza, az, hogy könnyen beszerezhető hozzávalókból, a lehető legkevesebb munkával elkészíthető.
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
25 dkg vaj vagy jó minőségű margarin
25 dkg porcukor
25 dkg darált dióbél
A tejből és a pudingporból krémet főzünk az előírásoknak megfelelően, folpackkal lefedve hűtsük ki. Közben a puha vajat a porcukorral kavarjuk habosra. Akkor jó, ha ujjaink között tapintva nem érezhetőek a cukor szemcséi. A kihűlt krémet lazítsuk fel kevés habos cukros vajjal, majd az egésszel keverjük simára, csomómentesre. Ekkor adjuk hozzá a darált diót, amivel könnyedén átforgatjuk.
A tortalapot három egyenlő részre vágjuk, és a krémmel megkenjük. A tetejét is a krémmel vonjuk be, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tejszínhabból, vagy a krémből félretett maradékból nyomjunk nagy csókokat a tetejére, amit fél diókkal díszítsünk.
Természetesen csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése