Így ünnepek után rengeteg maradék van mogyoróból,
kókuszreszelékből, mazsolából, aszalt gyümölcsökből és
sorolhatnám mi mindenből. Egy kis puffasztott rizzsel,
zabpehellyel feltúrbózva, ízletes müzli szeletet készíthetünk.
Kb 1,5 liternyi ilyen maradék, vagy akár magunk által
összeállított keverék magok, aszalt gyümölcsök puffasztott
rizs, zabpehely, kókuszreszelék...stb.
1,25 dl méz
0,6 dl barna cukor, vagy nádcukor, lehetőleg finomítatlan,
de jó a xilit, vagy a fruktóz is.
10 dkg kókuszolaj
5 dkg vaj vagy ha nincs kókuszolajunk akkor 15 dkg vajat
használjunk
180 fokosra.
A kókuszolajat a vajjal, és a mézzel olvasszuk össze, tegyük
bele a barna cukort, és amikor összeolvadtak az anyagok kb
3 percig főzzük tovább. Az alaposan összekevert
magkeverékre öntjük, alaposan összekeverjük, és a bélelt
tepsibe tömködjük. A kezünket vizezzük meg, hogy ne
tapadjon hozzá az anyag.
Tegyük az előmelegített sütőbe, és kb 10 percig süssük,
amíg arany színt nem kap. Hagyjuk jól kihűlni, szeleteljük és
fogyaszthatjuk. Ha akarjuk, az alját csokiba is márthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése