2014. január 4., szombat

Müzliszelet karácsonyi maradékokból






Így ünnepek után rengeteg maradék van mogyoróból

kókuszreszelékből, mazsolából, aszalt gyümölcsökből és 

sorolhatnám mi mindenből. Egy kis puffasztott rizzsel, 

zabpehellyel feltúrbózva, ízletes müzli szeletet készíthetünk.






Kb 1,5 liternyi ilyen maradék, vagy akár magunk által 

összeállított keverék magok, aszalt gyümölcsök puffasztott 

rizs, zabpehely, kókuszreszelék...stb.

1,25 dl méz

0,6 dl barna cukor, vagy nádcukor, lehetőleg finomítatlan,

de jó a xilit, vagy a fruktóz is.

10 dkg kókuszolaj

5 dkg vaj vagy ha nincs kókuszolajunk akkor 15 dkg vajat 

használjunk






Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és a sütőt melegítsük fel 

180 fokosra.

A kókuszolajat a vajjal, és a mézzel olvasszuk össze, tegyük 

bele a barna cukort, és amikor összeolvadtak az anyagok kb 

3 percig főzzük tovább. Az alaposan összekevert 

magkeverékre öntjük, alaposan összekeverjük, és a bélelt 

tepsibe tömködjük. A kezünket vizezzük meg, hogy ne 

tapadjon hozzá az anyag.

Tegyük az előmelegített sütőbe, és kb 10 percig süssük, 

amíg arany színt nem kap. Hagyjuk jól kihűlni, szeleteljük és 

fogyaszthatjuk. Ha akarjuk, az alját csokiba is márthatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...