2013. július 19., péntek

Túrós-spenótos lasagne






Ígértem, hogy a receptet is közreadom hamarosan. Igyekszem most a lehető legrövidebb és legérthetőbb módon leírni.

Egy adag spenót, de mint már írtam, nagyon jó a laboda levele spenót helyett. De ha más végképp nincs, akkor a mirelit is megteszi, de soha nem lesz annyira finom, mint friss levelekből készítve.

Lasagne tészta lehet frissen gyúrt, vagy készen vásárolt, rajtunk múlik.
30 dkg liszt
3 egész tojás
A lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, és lasagne lapokat vágunk belőle. Forró sós vízben pár perc alatt előfőzzük.

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj
½ kg spenót
½ kg túró

besamelhez:

4 evőkanál vaj
4 evőkanál liszt
1 l tej
só, bors, szerecsendió
25 dkg sajt

A spenótot megtisztítjuk a vastag erektől, megmossuk, alaposa lecsepegtetjük  és a forró olajban megfonnyasztjuk. Hagyjuk hűlni, és összekeverjük a túróval. Sózzuk.
A vajban a lisztet világosra pirítjuk, és felöntjük a hideg tejjel, csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Alaposan kiforraljuk, kb  5 perc, hogy ne legyen liszt íze.




Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, vagy vajjal, egy sor tésztát lerakunk, a spenótos túróval bevonjuk, arra teszünk egy sor besamelt, ismét tészta, túró, besamel amíg tart az anyagunkból. A tetejére tészta és besamel, majd jó sok reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...