Egy adag spenót, de mint már írtam, nagyon jó a laboda
levele spenót helyett. De ha más végképp nincs, akkor a mirelit is megteszi, de
soha nem lesz annyira finom, mint friss levelekből készítve.
Lasagne tészta lehet frissen gyúrt, vagy készen vásárolt,
rajtunk múlik.
30 dkg liszt
3 egész tojás
A lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk,
vékonyra nyújtjuk, és lasagne lapokat vágunk belőle. Forró sós vízben pár perc
alatt előfőzzük.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
½ kg spenót
½ kg túró
só
besamelhez:
4 evőkanál vaj
4 evőkanál liszt
1 l tej
só, bors, szerecsendió
25 dkg sajt
A spenótot megtisztítjuk a vastag erektől, megmossuk,
alaposa lecsepegtetjük és a forró olajban megfonnyasztjuk. Hagyjuk hűlni, és
összekeverjük a túróval. Sózzuk.
A vajban a lisztet világosra pirítjuk, és felöntjük a
hideg tejjel, csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, és őrölt
szerecsendióval ízesítjük. Alaposan kiforraljuk, kb 5 perc, hogy ne
legyen liszt íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése